LIME PRIMER (Fondo Uniforcalce)

POLYVALENTE MINERALE HECHTLAAG MET LICHTE KORREL (0.10, 0.25 of 0.50 mm)

Omschrijving

Lime Primer is een ademende hechtlaag voor onstabiele of synthetische ondergronden.  Het product bevat alleen natuurlijke, pure en kwaliteitsvolle producten: vette kalk, natuurlijke zandadditieven en kwarts.

Lime Primer regelt de absorptie van de drager. Het is zeer doorlaatbaar voor waterdamp. Het product kan worden afgewerkt met minerale verftypes, en/of fijne mortels.

Lime Primer is alkalibestendig.

Toepassingsgebied

Lime Primer is bijzonder geschikt als onderlaag voor muurvlakken in bestaande gebouwen, bijvoorbeeld bij restauraties.  Het product kan worden aangebracht op vlakke en ruwe bepleisteringen, bestaande verflagen, poreuze stenen en elk type van metselwerk op voorwaarde dat deze perfect droog is.

Voorbereiding van de ondergrond

De ondergrond moet droog, vlak, gereinigd, stof- en vetvrij zijn. In geval van oude verflagen moeten de loshangende delen worden verwijderd.  Indien bepaalde zones moeten worden bijgewerkt, is het aangeraden om producten op basis van kalk te gebruiken.

Verwerking

Lime Primer is een kant- en klaar product, maar kan eventueel bijkomend worden verdund met 5% water.  Het wordt in één laag aangebracht met de borstel of met de rol.  Indien een volgende laag gewenst is, dan moet de eerste laag eerst volledig droog zijn.

Verpakking en verbruik

Verkrijgbaar in emmers van recycleerbaar plastic van 5 en 25 kg.

Opslag in koele en droge ruimtes, afgeschermd van vorst en zon.

Tenminste houdbaar gedurende 12 maanden (met gesloten verpakking).

Indicatief verbruik : 200 g/m² (0,10mm)  –  250 g/m² (0,25mm)  –  350 g/m² (0.50mm)

Download hier de PDF versie