MARMOLUX NATUURLIJKE MARMERAFWERKING 

 

Omschrijving 

Marmolux is een traditionele marmerafwerking die reeds in de 16de en 17de eeuw zijn toepassing vond o.m. In de venetiaanse paleizen.  Het product is samengesteld uit vette kalk, zorgvuldig uitgekozen marmerpoeders en plantaardige additieven. Dankzij zijn poreuze structuur is marmolux waterdampdoorlaatbaar. Het oppervlak heeft een glad, glanzend en steenachtig uitzicht met een hoge esthetische waarde. Op grond van zijn eigenschappen en kwaliteiten wordt marmolux zowel toegepast in de restauratie en renovatie van oude historische gebouwen als in moderne architectuur. Marmolux is vorstbestendig en kan binnen of buiten gebruikt worden. 

 

Verwerking 

Marmolux wordt bij voorkeur aangebracht op een fijne kalkmortel zoals unilit 40 of 45, en dit zonder hechtlaag. Er kan eveneens gewerkt worden op synthetische ondergronden, op cement- en op gips. In deze gevallen is een voorbereidende behandeling nodig : unilit 15/p1 voor ondergronden uit cement, coridecor start voor cement, gips of een synthetische ondergrond. 

Marmolux wordt aangebracht op een lichtjes bevochtigde ondergrond, bij temperaturen tussen 5°c en 35°c. Marmolux is klaar voor gebruik maar dient nog even opgeroerd te worden.  De eerste laag marmolux wordt aangebracht met een inox plakspaan op een dikte van max. 0,5 à 0,8 mm. Vooraleer deze eerste laag volledig opgedroogd is, brengt men de tweede laag aan, op een max. Dikte van 0,3 à 0,5 mm. Deze tweede laag wordt goed aangedrukt, in elkaar kruisende bewegingen. Het aandrukken wordt meerdere keren herhaald, afhankelijk van het gewenste aspect (glad of gesatineerd). Wanneer de marmolux-lagen droog zijn begint men te polieren met een zuivere inox plakspaan. Om het oppervlak perfect glad te maken poliert men nog een laatste maal met een wollen of katoenen doek. Een beschermende laag van bijenwas kan aangebracht worden, maar deze beperkt eventuele latere herstellingen. 

 

Kleuren 

5 natuurlijke tinten : wit, oud-rose en 3 ivoor-nuances. 

 

Waarschuwing 

Marmolux dient op een koele, droge plaats te worden opgeslagen, bij temperaturen boven 3°c. Op deze wijze is het product in de originele verpakking onbeperkt houdbaar en behoudt het zijn eigenschappen. Eenmaal aangebroken dient de verpakking na gebruik weer luchtdicht te worden afgesloten. In geval van rechtstreeks contact met de huid : overvloedig spoelen met water en zeep. Bij contact met de ogen onmiddellijk overvloedig spoelen met water en een arts raadplegen. Buiten bereik van kinderen houden. 

 

Download de PDF versie