CORISILK MINERALE SILICAATVERF 

 

Omschrijving 

Corisilk is een minerale, anorganische silicaatverf voor binnen en buiten met een traditionele matte afwerking.  Het is een kant-en-klare silicaatverf, enkel samengesteld uit hoogwaardige en zuiver natuurlijke grondstoffen. 

 

Voorbereiding van de ondergrond 

Stabiele en zuivere minerale ondergronden, zoals kalkpleisters, kalkverven en traditioneel metselwerk in baksteen of natuursteen met kalkmortel behoeven geen voorbehandeling.  Verpoederde ondergronden stofvrij maken en reinigen.  Steenherstellingen, hervoegen, herstelling aan beschadigd metselwerk en/of loszittende bepleisteringen worden uitgevoerd met natuurlijk hydraulische kalkmortels.  Fijne herstellingen en het effenen van de ondergrond binnen uitvoeren met fijnplamuur coridecor start, rasadecor en/of rasocal.  Buiten daarentegen zal men hiervoor beroep doen op een natuurlijk hydraulische kalkmortel. 

Synthetische ondergronden bij voorkeur vooraf volledig verwijderen, zeker bij buitentoepassingen, evenals lijmresten van bijvoorbeeld oude behangsellagen.  Worden ze niet verwijderd, de ondergrond goed opschuren tot een mat aspect bekomen wordt, vervolgens reinigen met een oplossing van ca. 3% ammoniak in water en een hechtlaag corifondo aanbrengen.  De hechtlaag corifondo buiten nooit aanbrengen op muren zonder spouw. 

Als de ondergrond droog is en enkel bij hoge temperaturen, wordt aanbevolen om de ondergrond met lagedruksproeiers vooraf met water te bevochtigen alvorens de eerste laag silicaatverf aan te brengen. 

 

Verwerking 

Om een eerste laag corisilk aan te brengen, deze eerst vooraf mengen met 20% fondosilk.  De aangemaakte mengeling wordt vervolgens verdund met 20 tot 30% water, afhankelijk van de absorptie van de ondergrond en de weersomstandigheden, en met de borstel, roller of spuitapparatuur (verdund met 30 à 40 % water / nozzle 0,79mm) aangebracht. 

Een tweede laag corisilk wordt vervolgens enkel verdund met 25 tot 30% water, afhankelijk van de absorptie van de ondergrond en de weersomstandigheden. 

Niet aanbrengen op een ondergrond blootgesteld aan sterke wind en een sterke bezonning, evenmin bij dichte mist en temperaturen lager dan +5°c of hoger dan +35°c.  Gebruikte gereedschappen direct reinigen met water en zeep. 

 

Verbruik 

Indicatief verbruik: 0,190 l/m² in twee lagen. Het gemiddeld uitstrijkrendement per liter bedraagt 6 tot 8 m² in twee lagen. 

 

Verpakking en opslag 

Plastic emmers van 1 liter, 5 liter en 15 liter. De stabiliteit van het product minstens 6 maanden indien bewaard in hermetisch gesloten recipiënten in omgevingstemperatuur.  Bewaren op een koele en droge plaats, buiten het bereik van vorst en zonlicht.  Beschermen tegen warmtebronnen en zonnestralen. 

 

Download de PDF versie