DECORLUX DECORATIEVE KALKAFWERKING

 

Omschrijving

Decorlux is een gebruiksklare glanspleister voor interieurdecoratie.  Het product laat persoonlijke creativiteit toe bij het aanbrengen en is rijk aan diepte- en kleurnuances.

Het is een zuiver mineraal product op basis van vette kalk en natuurlijke pigmenten.

 

Verwerking

Voorbereiding

Enkel op een fijne kalkondergrond mag Decorlux zonder onderlaag gebruikt worden.  In alle andere gevallen moet steeds een onderlaag uit Corifondo of Coridecor Start aangebracht worden.  Deze twee producten zijn speciaal afgestemd op het Coridecor-gamma. 

Dankzij deze onderlagen zal de ondergrond Decorlux gelijkmatig opnemen en een goede hechting ervan verzekeren, zonder zijn waterdamp-doorlaatbaarheid aan te tasten.

Ondergronden :

Kalkmortel, bastaardmortel, cement en beton :

Indien deze types van ondergrond niet vlak, glad en uniform zijn, moet eerst een egaliserende laag Coridecor Start aangebracht worden.  Nadien kan Decorlux toegepast worden.

Als en kalk- of bastaardmortel echter wél uniform en glad zijn, kan Decorlux direct aangebracht worden.

Op cement en gladde beton is het onontbeerlijk om een laag Corifondo aan te brengen onder de Decorlux. 

Gips :

Als de gipsondergrond niet glad is, een egaliserende laag Coridecor Start aanbrengen onder de Decorlux.

Op een gladde gipsondergrond wordt toch nog een laag Corifondo aangebracht onder de Decorlux. 

Gipskarton- en houtvezel- en MDF-platen :

Steeds een laag Coridecor Start aanbrengen onder Decorlux.

Vóór het aanbrengen van de grondlagen moet de ondergrond absoluut droog en draagkrachtig zijn.  Niet of slecht hechtende verf, behangpapier en lijm dienen verwijderd te worden.  Corifondo en Coridecor Start goed laten drogen gedurende 12 uur alvorens het aanbrengen van Decorlux te starten.

 

Verwerking

Decorlux wordt in kleine hoeveelheden aangebracht met een inox plakspaan, in twee of drie lagen.  De voorlaatste of laatste laag wordt aangebracht met de een kleine plakspaan (80 x 200 mm). 

Eens het oppervlak perfect is kan begonnen worden met het polijsten.  Hierbij is schoon gereedschap bijzonder belangrijk.  De plakspaan opschuren met 300-korrelig papier.

Decorlux-oppervlakken kunnen, indien gewenst, afwerkt worden met een waslaag om het glanseffect te verhogen.  Deze was verhindert echter latere herstellingen en bewerkingen.  

Decorlux mag niet gebruikt worden in vochtige ruimtes, noch buiten.

 

Kleuren

Het product wordt aangeboden in natuurlijk wit en 45 gebruiksklare tinten (zie kleurenkaart Decorlux). Met de oxide-kleurconcentraten Stabilcori of Corimix kan echter naar believen worden ingekleurd.

Decorlux is ook te verkrijgen in alle kleuren van de Corical-kleurenkaart.

 

Verpakking en opslag

Emmers van 25 kg en 5 kg

 

Download de PDF versie