CORISTIL MARMERAFWERKING

 

Omschrijving

Coristil is een gladde, fluweelachtige marmerafwerking voor binnen- en buitengebruik. Het aspect kan variëren naargelang de wijze van afwerking.

Het product is samengesteld uit vette kalk, hoogwaardig marmerpoeder, speciale vezels en additieven die de hechting verbeteren. 

De speciale vezel versterkt de fysische eigenschappen van het product, wat een uitzonderlijke levensduur en duurzaamheid met zich meebrengt.

Omwille van zijn esthetische kwaliteiten en zijn eigenschapen, wordt coristil voornamelijk gebruikt bij restauratie en renovatie. Het product is echter ook geschikt voor nieuwbouw.

Coristil is dampdoorlatend en weersbestendig.

 

Verwerking

Coristil wordt bij voorkeur aangebracht op nieuw kalkpleisterwerk dat geen enkele voorafgaandelijke behandeling gekregen heeft, maar het product kan ook gebruikt worden op reeds geschilderde ondergronden (kalkverf of verf op waterbasis), op voorwaarde dat de verf goed hecht en een zekere poreusheid en ruw oppervlak heeft. Wanneer er echter meerdere verflagen zijn, is het aan te bevelen deze ondergrond eerst zorgvuldig af te schuren.

Op verpoederende en sterk absorberende ondergronden moet eerst een laag corifondo of coridecor start aangebracht worden.

Coristil is gebruiksklaar maar moet nog even opgeroerd te worden. Het product wordt aangebracht op een lichtjes bevochtigde ondergrond, bij temperaturen tussen 5°c en 35°c. Coristil wordt aangebracht met een inox plakspaan en moet op gelijkmatige wijze worden uitgestreken. De tweede laag wordt goed aangedrukt, in elkaar kruisende bewegingen, zodra de eerste laag droog is. 

Tijdens het drogen van de tweede laag wordt het oppervlak afgewerkt met korte, willekeurige bewegingen van de plakspaan.

De uiteindelijke afwerking bestaat uit het polieren met plakspaan, of wollen of katoenen doek.

 

Kleuren

Wit + 36 kleuren (zie kleurenkaart)

 

Verpakking

Emmers van 25 kg en 5 kg

 

Opmerkingen

Coristil dient op een koele, droge plaats te worden opgeslagen, bij temperaturen boven 3°c. Op deze wijze is het produkt in de originele verpakking onbeperkt houdbaar en behoudt het zijn eigenschappen. Eenmaal aangebroken dient de verpakking na gebruik weer luchtdicht te worden afgesloten.

In geval van rechtstreeks kontakt met de huid : overvloedig spoelen met water en zeep. Bij contact met de ogen onmiddellijk overvloedig spoelen met water en een arts raadplegen. Buiten bereik van kinderen houden.

 

Download de PDF versie