UULA OLIELAZUUR

 

TRANSPARANTE BEITS VOOR HOUT

 

Technische informatie

UULA OLIELAZUUR is een transparante lazuur voor binnen. Buiten alleen op red cedar of verduurzaamd hout.

Het bindmiddel is gekookte lijnolie. Als oplosmiddel wordt citrusverdunning gebruikt, als pigment oker en andere aardverfstoffen en titaanwit.

UULA OLIELAZUUR is geschikt voor binnenwerk onder andere schrootjes en ander houtwerk wat een transparante afwerking behoeft, bij buitenwerk voor red cedar gevelbekleding of verduurzaamd hout. Wanneer een slijtvaste afwerking vereist is, bijvoorbeeld voor trappen of vloeren, kan met één of twee lagen slijtvaste lak worden afgewerkt.

 

Werkwijze

Goed omroeren voor gebruik met UULA VERFMIXER. De ondergrond moet vetvrij en draagkrachtig zijn.

Nieuw hout: een, twee of drie lagen aanbrengen, afhankelijk van de gewenste kleur en de gewenste transparantheid van de afwerking. Na de eerste laag licht schuren om de opgewerkte houtvezel te verwijderen. Tussen de tweede en derde laag niet of nauwelijks schuren.

Oud hout: Van kaal hout eerst vet, vuil en stof verwijderen met water en een schoonmaakmiddel. Na droging een, twee of drie lagen aanbrengen, afhankelijk van de gewenste kleur en de gewenste transparantheid van de afwerking. Na de eerste laag licht schuren om de opgewerkte houtvezel te verwijderen. Tussen de tweede en derde laag niet of nauwelijks schuren.

 

Verwerking 

Met een langharige kwast, rollen is ook mogelijk. Zorgen voor voldoende ventilatie.

 

Rendement

Afhankelijk van de ruwheid en zuigkracht van de ondergrond:

12 tot 15 m² / liter bij geschaafd hout 9 tot 12 m² / liter bij ruw hout.

Droogtijd:

Stofdroog na 5 – 8 uren. Een nieuwe laag aanbrengen na tenminste 24 uur. Bewaren in goed gesloten verpakking. Buiten bereik van kinderen en dieren houden.

 

Verpakking

Blank: 0,9, 2,7 of 9 liter blikken.

Kleur: 1, 3 of 10 liter blikken.

 

Download de PDF versie